Уважаеми дами, добри дошли в уебсайта на д-р Панайотова – моят уебсайт!

За мен

Тук ще намерите отговор на всички ваши въпроси, свързани с бременността и раждането, както и за всички гинекологичните неразположения, съпътстващи жената през целият ѝ живот.

Идеята за създаването на сайта „Женско здраве“ е плод на наблюдения през дългогодишната ми практика като специалист акушер-гинеколог, както в България, така и в чужбина. Въпреки повишената здравна култура на жените, наличието на много и достъпна медицинска информация под формата на книги, списания или във виртуалното пространство, както и гарантираното право на здраве – достъп до медицинска помощ, а може би и поради това, много от тях изпитват съмнения, притеснения – кога основателнини, кога не толкова – дали бремеността им протича нормално, дали са направили всичко, за да родят живо и здраво бебе, дали това, което се случва с тях и тяхното тяло е рамките на нормата. И това е естествено, защото майчинството е преди всичко отговорността за продължаване на рода, заложена дълбоко в женската същност. Независимо дали са домакини или мениждери в големи компании, жените-майки са изправени пред едни и същи съмнения, страхове, предизвикателства.

И докато по отношение на потомството жените проявяват значителна чувствителност и отговорност, много често, увлечени от семейството и работата, или водени от страха „ами ако ми открият нещо“, дамите пренебрегват или просто не забелязват някои промени в собственото си тяло, които биха могли да доведат до сериозни последици. Женското тяло е един динамичен, циклично променящ се организъм, подвластен на много и различни хормони. Няма да бъде пресилено, ако кажа „жената – живот с 30-дневна цикличност“.

Особено бих искала да помогна на дамите в т.н. „златна“ възраст, когато грижите по децата, дома и кариерата са останали назад и е настъпило време да се погрижат преди всичко за себе си! Да направят онова, за което винаги са мечтали, но просто е нямало кога да се случи! И да го направят с радост и достойство!

Искрено се надявам, че споделеното от мен ще Ви направи по-сигурни и ще Ви помогне да преживеете една спокойна и щастлива бременност – гаранция за раждането на живо и здраво дете; ще Ви научи да се „вслушате“ в тялото си, да го почувствате и опознаете по-добре, а с това и да се погрижите по-добре за него! Защото какво по-добро за семейството и обществото от здрави, жизнени и щастливи жени!

Уверена съм, че няма по-добър източник на информация от личния опит, основаващ се на дълги години работа с дами от различни етноси и националности, с различно социално-икиномическо и културно ниво – всички обладани от сладката, но и тревожна тръпка на майчинството – пречупен през призмата на науката, практиката и добронамереността!

Това е целта на този сайт! И ако съм я постигнала, ще го приема като достоен и успешен завършек на моята съвсем не кратка кариера като акушер-гинеколог!

С искрени пожелания за много здраве, Ваша д-р Панайотова!

––––––––––––––––––––

Д-р Панайотка Панайотова е родена през 1961 г. в гр. Айтос. През 1987 г. завършва Медицински университет “Проф. д-р П.Стоянов” – гр. Варна. Последователно работи като ординатор в „Бърза помощ”, а от 1991 до 1999 г. в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ – Бургас. През 1995 г. придобива специалност „Акушерство и гинекология“в МА – София. От 1999 г., след успешно защитена специалност по АГ в Истанбулския медицински университет (İstanbul Tıp fakültesi – ÇAPA) се радва на широка частна практика като специалист акушер-гинеколог. Участва активно в научни форуми, като интересите ѝ са свързани предимно с проблемите на ултразвуковата диагностика в акушерството и гинекологията, инфертилитета, хормонозаместителната терапия през менопаузата, диагностичната и лечебна лапароскопия.
Член е на Турската асоциация на акушеро-гинеколозите. Автор е на първата българска книга за бременността „Бременността от А до Я“ в помощ на бременната жена и семейството ѝ.

Leave a Reply