Четири съвета, които повишават шансовете за инвитро

Безплодие Бременност и раждане

Подготовката за инвитро лечение е един много деликатен и труден за двойката момент, свързан с много надежди и съмнения едновременно. Ето защо няколко получени навреме и спазвани съвети, са особено важни, защото могат да увеличат значително шансовете за успех.

Вижте какво съветва д-р Угур Дегер (Uğur Değer), един от водещите специалисти по инвитро в Мемориал хоспъл (Memorial Hospital) – Истанбул – ена от най-успешните инвитро болници в южната ни съседка.

Според него четири неща са особено важни в този мемент:

  • понижаване на стреса;
  • морална покрепа от партньора и близките;
  • правилни (верни) познания за същността на метода;
  • правилно хранене.

 Понижаване на стреса

„В момента, в който е взето решението за инвитро лечение, лечението вече е започнало. Пациентът трябва да се подготви психологически за процеса на лечение“, съветва д-р Дегер.  За да се намали стреса, да се извършат някои дейности, редовни физически упражнения – пилатес, йога, релаксиращи упражнения, разходки в природата 2-3 пъти седмично.

 Психологическата подкрепа е важна

В този процес кандидат-таткото играе особено важна роля. Комуникацията между двамата партньори трябва да бъде по-тясна от всякога, партньорът трябва да подкрепя жената по всякакъв начин. Да се знае, че тревогите за нежелан резултат от процедурата на лечение трябва да се оставят настрана и да имат нагласата, че ако се наложи, ще опитат отново.

 Трябва да се знае истината за инвитро

Необходимо е да се приеме IVF лечението като естествен начин за забременяване, тъй като жените, които забременяват по този метод, също имат нормален период на бременност. Бебето, което идва в света, не се различава от другите бебета. 

„Мъжки фактор“ на инфертилитета (стерилитета) – причини и диагностика

8 съвета за умно бебе

Фолиевата киселина предпазва бебетата от шизофрения и аутизъм

Leave a Reply