5 съвета как да се отървен от мазнините по корема

здраве за всички здрави и красиви

Британската лекарка Сара Кайт назова пет прости и ефективни начина да се отървете от мазнините по корема, пише Daily Mirror.

Според Кайт първата стъпка по пътя към хармонията е внимателното хранене. Тя има предвид да се концентрирате върху самото хранене: дъвчете бавно, усещайте различни вкусове и не се разсейвайте с телевизия и телефон.

За тези, които се страхуват от ограничаването на храната в диетите, специалистката препоръчва да избор на по-правилни храни, които могат да се консумират в нормални количества.

Кайт обръща също внимание върху похапването през деня и съветва това да става с ядките.

„Ядките са идеалният вариант за лека закуска, те са наистина с високо съдържание на здравословни мазнини, фибри и протеини – всички те помагат за стабилизиране на нивата на кръвната захар и притъпяват желанието да похапнете нещо“, обясни тя.

За да се отървете от мазнините по корема, лекарката предлага ограничаване на алкохола. Той не само се отразява негативно на физическото и емоционалното състояние на човек, но и съдържа много калории. Без краткосрочни, строги диети, съветна д-р Кайт – те са опасни за здравето и е по-добре вместо това да изберете устойчива здравословна диета.

Тъй като упражненията са неразделна част от процеса на отслабване, лекарката препоръчва постепенно увеличаване на физическата активност. За да получите радостта от движението, Кайт предлага да правите неща, които доставят ви удоволствие, като градинарство, танци и разходки.

Ако въпреки усилията, които полагате, коремните мазнини не искат да си отидат, това може да бъде свързано с хормонални нарушения и проблеми с метаболизма като захарен диабет, повишен инсулинов толеранс и изисква помощ от лекар.

Leave a Reply